Gönderen Konu: anaokulu  (Okunma sayısı 915 defa)

Çevrimdışı nur*97

• Yeni Üye
  • *
anaokulu
« : Nisan 03, 2009, 08:42:49 ös »
iyi akşamlar nil hanım :)
2005 temmuz doğumlu oğlum var
okula gitmek istiyor evde çok sıkılıyor özel kreşe gönderecek maddi durumumuz yok
devlet anaokuluna eylül ayında göndermeyi düşünüyoruz
aklıma takılan oğlumda büyüklük merakı var herkezden büyük olmak istiyor herşeyi yapmakistiyor  ben herşeyi biliyorum havalarında hep
yapamadığı zaman geri çekiliyor ve çok üzülüyor bizden destek görünce cesaretlenip yapamadığı şeyin üstüne gidiyor
eylülde devlet anasınıfına giderse kendinden 1 yaş büyüklerle beraber olucak
haliyle yapamadığı etkinlikler olucak kendini geri çekmesinden korkuyorumsınıfta en küçük o olucak olumsuz etkilermi oğlumu bu durum avaba

cevaplarsanız çok sevinicem
bu arada oğlum renkleri biliyor  sayıları biliyor  güzel resim yapabiliyor arkadaşlarıyla birarada olmayı seviyor kurallara uymayıda seviyor ben ona artık evde yetemiyorum
şimdiden çok teşekkür ediyorum
çocuklarınızı benim yerime öpün lütfen
çok tatlı gözüküyorlar

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: anaokulu
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2009, 11:12:04 öö »
GOlunuzu devlet anaokuluna göndermeniz cok iyi olur illa özel olmasina gerek yok önemli olan ögretmeninin cocuga yaklasimi. Türkiye'de malesef siniflar yaslara göre ayrilmis.en dogrusu karisik yas gruplaridir.Büyükler de kücükler de karsilikli birbirlerinden birseyler ögrenebilirler.
Her cocuk hem yeteneklerini kesfetmeli hem yapamadiklarini kabul edebilir.HAyal kirikligina ugrayacagini sanmiyorum.Ögretmenlerinin dogru yönlendirmesiyle eminim grup icindeki yerini bulacaktir.
Cok tesekkür edeirim.

Sevgiler

Çevrimdışı nur*97

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2009, 08:57:36 öö »
Nil  Hanım

size ne kadar teşekkür etsem azdır  çok yardımcı oldunuz

oğluma 5 yaş grubu olan bir anaokulu buldum fakat kafama takılan bazı şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum

5 yaş grubu bütün tam gün eğitim veriyor yani oğlum sabah 7.30 da evden çıkıcak eve gelmesisaat 17.i bulucak
bu kadar uzun süre benden evden ayrı kalabilirmi kendini terkedilmiş atılmış hissetmesinden çok korkuyorum
yengeç burcu oğluşum çok duygusal ve bana çok bağlı bende ona

okulu ilk ziyaretimizden sonra evde konuşuyoruz
anne sen beni okulun kapısında bekle zil çalınca ben yanına gelicem diyo ama gözlerinden yaşlar boşalıyordu sonra anne beni kucağına al hiç bırakma kucağından dedi o günden sonra bana dahada bağlandı bir yandan okula gitmek istiyor ama benimde etrafında olmamı istiyor

5 yaşın yarım gün olanını bulamadık
6 yaşta yarım gün eğitim var
6 yaşa yarım günmü 5 yaşa tümgünmü versem kararsız kaldım
6 yaşın eğitiminde zorlanıcağını  kendine güveninin zedeleneceğini tahmin ediyorum

cevabınız için şimdiden teşekkürler  ;)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2009, 09:28:47 ös »
Merhaba,
5 yasindaki bir cocuk tam gün anaokuluna gidebilir. Size bagli olmasi degil ma bagimli olmasi ileride sorun olacaktir. Kendi ayaklari üstünde durabilen özgüveni tam cocuklar yetistirebilmemiz icin cocuklarimizi "birakabilmeyi " de ögrenmeliyz. eger siz endiseliolursaniz oglunuz da okula gitmek de zorlanir.
Türkiye deki yaslara göre ayrilmis siniflarin egitim sistemi hakkinda fazla bir bilgim yok.Bu nedenle 6 yas siniflarinda verilen egitimin 5 yasindkai cocuk icin etkilerini okulu ve ögretmenlerin yaklsimini bilmeden aciklayamam.Burada 3-4-5-6 yaslarinda ocuklar karisik olarak ayni siniflarda.Bu nedenle bu konuda öneride bulunmam icin okulu tanimam gerekiyor.
Moderatörümüz Hicran hanim size bu konuda daha iyi bir bilgi verecektir.

Sevgi ve selamlar

Çevrimdışı nur*97

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2009, 10:17:48 ös »
Nil hanım Hicran hanım bu kadar çabuk cevap yazdığınız için çok  teşekkür ederim  ;)çok ilgilisiniz sizin fikirleriniz benim için çok önemli
yaklaşık bir haftadır anaokullarını geziyoruz  galiba anaokuluna vermekten vazgeçicem oğlumu
6 yaşlar tamamen okula hazırlık şeklinde 

oğlum için satranç kursu buldum yarın görüşmeye gidiyoruz bu seneyi galiba kurslarla geçiricez

size çok teşekkür ederim
sizi tekrar rahatsız edicem ;)

Çevrimdışı özgem

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2010, 09:05:13 ös »
iyi akşamlar nil hanım

nasılsınız :)

çok uzun zaman olmuş en son mesajımı yazalı
biz oğlumu satranç kursuna verdik eylül ayından beri gidiyor  ve çok başarılı
6 yaşta birinciliği var girdiği turnuvalarda 8 yaş dahil ilk üçe giriyor satranç oynamayı çok seviyor kesinlikle zorlamıyoruz

benim sormak istediğim turnuvalara katıldığında

yendiği zaman yada

yenildiği zaman nasıl yaklaşmalıyım

ben maçı bitip  yanımıza geldiğinde maçla ilgili hiçbirşey sormuyorum onun söylemesini bekliyorum yensede yenilsede aynı tepkiyi göstermeye çalışsamda  yenince özellikle kendinden 2-3 yaş büyük güçlü oyuncuları çok seviniyoruz tabi

inanın turnuva öncesi ona ne diyeceğimi şaşırıyorum
lütfen bana bir an önce cevap yazın 5 gün sonra tekrar turnuvamız var

sizi ve tatlı çocuklarınızı öpüyorum :D

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2010, 08:43:21 ös »
Merhaba
 oglunuzun hem sporda hem hobi alanlarinda hem yarislarda kisacasi hayatin her devresind ehem kazanmanin hem de kaybetmenin dogal oldugunu ögrenmeli. Bunu da en iyi bu tür sosyal aktiviteler ile ögrenir.Siz O´na bu imkani yetenegini de destekleyerek veriyorsunuz.
Yapmaniz gereken hem kazanmanin hem kaybetmenin dogal oldugunu bunlarin bir oyun yarisma oldugunu en önemli olanin satranc oymamasinin yarismaya katilmasinin O´na zevk vermesi oldugunu anlatmalisiniz.
Macla ilgili sormamak tepki vermemek sizin de kazanma ya da kaybetmeyi önemsediginizi hissettiri O´na. Oysa icinizden geldigi gibi destkeleyin yenilirse bir sonraki yarismaya motive edin. Cok basarili oldugunda övün ama kaybettiginde de hic birsey olmamis gibi davranmayin. Üzüldüyse üzüntüsüne ortak olun ama herzaman önemli olanin zevk almak oldugunu ve herzman kazanmanin mümkün olmadigini anlatmaniz. Bunlari ancak kazanma ve kaybetmesi üzerine cevresinin sizlerin verdiginiz tepkiler ile ögrenecektir.
Basarilar  dilerim :)

Çevrimdışı özgem

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2010, 08:54:37 öö »
çok teşekkür ederim nil hanım
bana yol gösterdiniz  nasıl davranıcağımı inanın bilmiyordum satranç kulübümüze pedagolojik danışman geldi ama onunla henüz görüşemedik
fakat sizin fikirleriniz tavsiyeleriniz  benim için çok önemli

söylediklerinize uyucam 

birde bişey daha sormak istiyorum
oğlum satrançta başarılı olduğu için öğretmeni onun kendinden büyük çocuklarla oynamasını istiyor  kendini geliştirmesi bakımaından
ben kulüpte oynaması taraftarıyım ama  ödüllü turnuvalara pek sıcak bakmıyorum
en son 8-9 yaş grubuna katıldı yaş olarak en küçük oydu ilk beşe girdi 7 maçtan 5 ini aldı
fakat ben kendinden herbakımdan güçlü çocuklarla oynamasından rahatsız oldum
öğretmeniyle konuştum
artık 6 yaş grubuyla turnuvalara katılmasını istedim 6 yaş grubunun maçları çok eğlenceli geçiyor oğlumun omuzlarına fazla bir yük yüklemiş gibi hissediyorum kendimi büyüklerle oynadığı zaman

bu konudada tavsiyelerinizi bekliyorum :)