Gönderen Konu: yıl sonu doğumlu olması anaokuluna başlangıcını etkilermi?  (Okunma sayısı 430 defa)

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
  • oğlum,canım,sensiz yarımdım,seninle tamamlandım
nil hanım
halit aralık 2005 doğumlu. bu sene türkiyede 2005 doğumlular anaokuluna başlıyo. kreşi biçok kere denedik ama başarılı olamadık malesef biz üsteledikçe oğlumda kreş ve annenin işe gitme fobisi oluştu. en son gittiğimiz kreştede kibar bi şekilde çok ağladığı ve diğer çocuklarında bundan etkilenebileceği söylenerek oğluşumu teslim ettiler.
kötü belki ama biz ona bu sene 5 yaşını dolduracağı için anaokuluna başlaması gerektiğini bunun  bi yasal zorunluluk olduğunu (işte en yanlış kısmı bu biliyoruz ama) yoksa bizi hapise atacaklarını söyledik. görünüşte anaokulunu kabullenmiş durumda. şöyleki okula gidiyormusun diye soranlara bu sene başlıcam diyo ama geçen bi anaokuluna kayıt için gidip bakalım dedik kendinden geçti çok ağladı. burada bi psikoloğa götürdük ayrılık anksiyetisi dedi ve bu sene kreş bidaki sene anaokulu dedi. malsef kendisinew kreş konusunu kabul ettiremedik ısrarla ağlarsa ağlasın dedi. tama bizde ağlasın diyoruz ama kreşten arauyıp gelin alın diyolar çüznkü katılana kadar ağlıyo ve ben yanına gelene kadar susmuyor malesef.
anaokulunu ben istiyorum babamız yıl sonu doğumlu olduğu için diğer çocuklardan geri kalır diyo. yıl sonu doğumluyuz ama parkta oynarken aynı yaş grubunda boy olarak aynı duruyo yani uzun boylu. kalem ve makas tutması iyi bi sorunu yok. ne yapmamızı önerirsiniz ???

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
  • oğlum,canım,sensiz yarımdım,seninle tamamlandım
Ynt: yıl sonu doğumlu olması anaokuluna başlangıcını etkilermi?
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2010, 11:28:21 öö »
Nil hanım

Haliti bize yaklaşık yarım saat mesafede olan bir okula yazdırdık. halit okul konusunda çok isteksizdi hatta kayıt için evden çok zor çıktık sürekli bern hastayım midem bulanıyor halsizim yorgunum diye söyleniyordu ama okulu çok sevdi hatta gelirmisin diye soran görevliye ağzım açok gelirim valla dedi nedemekse?  ;D sonuç olarak kaydımızı yaptırdık halit soranlara okul uzak ama güzel diyo  :) bide sabahçı olduk malesef ama uyku düzenimiz şimdiden ayarlanıyor sabah 10,00 da uyanıyorduk şimdi08,15 e çektik ayın 13 ünde başlıcaz 7,30 kadar çekmemiz gerekiyo uyanış saatimizi. bakalım ayarlıcaz artık
« Son Düzenleme: Eylül 07, 2010, 08:39:51 ös Gönderen: gülcan »