Gönderen Konu: 2003 dogumlu cocuklarimiz  (Okunma sayısı 24145 defa)

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
2003 dogumlu cocuklarimiz
« : Ağustos 23, 2006, 12:38:23 ös »
Arkadaslar üye sayisi artmaya basladi, 3 yasindaki cocuklar da cogalmaya basladi sanirsam.
Haydiyin bizde cocuklarimiz hakkinda paylasimlarda bulunalim... Boy, kilo, yemek yeme,
uyku, nelerden hoslaniyor? Bunlarla basliyalim ne dersiniz? Biz basliyalim....

Acelya 28.07.2003 dogumlu, boy 96, kilo 15... En cok sevdigi yemekler, domates corbasi,
sebze corbasi, makarna, pilav, köfte... Bu son üc yemek cocuklarin ortak sevdigi yemekler galiba..
Hemen hemen herseyi yiyor ama, sevdigi yemekler oldumu daha istahli yiyor... Meyva yi ve yogurdu acayip seviyor...
Kiyafetlerini genellikle kendi secmek istiyor, ona kalsa hergün etek giyecek, ama orta yolu bulabiliyoruz
cogu kez. Kendisi soyunup giyiniyor. Sadece fermuarlari ben cekiyorum, ayakkabilari ben bagliyorum...
Kitap okumayi cok seviyoruz, boya yapmayida, beraber el isi yapmaktan da ikimiz cok hoslaniyoruz.

Aksam genellikle 20:00 te yatiyor. Kendi yataginda, kendi odasinda. Kitap okuduktan sonra. Ama maalesef beni yaninda istiyor uyuyana kadar. 5 dakika icinde uyuyor ben sacini oksuyorum... Geceleri nerdeyse hic uyanmaz... Sabah 8-9 arasi kalkiyor... Öglenleri de 1-2 saat uyuyor...
Bezimizi 3 ay önce kendi istegi üzerine cikardik, ve bir daha takmadik... Yalniz uyurken hala emzik emiyor...  :'( ??? :'(

« Son Düzenleme: Nisan 15, 2007, 09:34:18 ös Gönderen: SiBeL1981 »
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
Ynt: 2003 dogumlu cocuklarimiz
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2006, 03:45:20 ös »
sibel galiba bir tek ikimiz variz (simdilik) ;D
Koray 10.10.03 dogumlu ve 100cm, 16.5kg. Gayet uyumlu bir cocuk diye bilirim. Nil'in yazisina görede hic simartmamisiz, cünkü gercekten Koraydaki en güzel buldugum özellik: Birsesyi görsün heyecanla sevinerek bana göstermesi ve en ufak seyden gülüp sevinmesi. Birsey aldigindada bana tesekkür etmesi hosuma gidiyor ve hapsirdikten sonra "cok yasa" demesi. Legolarini ve arabalarini cok seviyor. Müzikte en favorisi: Metallica..cünkü hamileyken dinledigim en cok müzik idi..Suanki problemimiz istanbula ayak uydurabilmek. Onda bu en cok tuvalet egitiminde yansidi. Kakamiz icin  bez istiyoruz. Cok üstüne varmiyoruz. Sabirla kendisinin hazir oldugunu bekliyoruz.

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2006, 07:45:39 ös »
yuppiiieeee!!!
Ümidi kesecektim nerdeyse... Manolya simdilik ikimiziz evet, ama fazla sürmez insallah baska 3 yasinda cocugu olan anneler de katilir aramiza...
Korayin uyumlu ve kibar olmasi ne kadar güzel... Bizim cadi da ya da ögrettik "cok yasa, efendim, özür dilerim" gibi sözleri...
Tuvalet egitimine gelince, biz de 3 ay filan önce hallettik, allahtan hic sorun cikmadi. Cocugun kendi hazir olmasi gercekten cok önemli. Yeni tasindiniz demek istanbula, koray icin zor oldumu? Yani cevresini birakip yep yeni bir hayata diyebiliriz ayak uydurmaya...
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı tubaselin

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2006, 10:15:42 öö »
biz henüz 3 yaşımıza girmedik ama 2 ay kaldı.
12,11,2003 doğumluyuz. 13,5 kilo ve 95 cm iz.
konuşmaya yeni başladık. tuvalet eğitimini tamamladık. sadece biz oturtunca itirazsız yapıyor. yavaş yavaş günde bir kez bize haber vermeye başladı.
en sevdiğimiz yemekler pilav makarna .
tam anlamıyla bir ketçap hastasıyız. fazla vermeye çalışsamda neredeyse ekmeğin üzerine sürüp yiyecek.
sebzeleri özellikle patates ve taze fasulyeyi çiğ olarak yemeğe bayılıyor bende iyie yıkadıktan sonra veriyorum arada.
yoğurdu biraz şeker atıp dondurma diyerek yedirebiliyoruz. onun dışında ağzına sürmüyor.
günlük 2,5 biberon süt içiyoruz. buda 650 gr. falan yapıyor.
emziğimizi 1,5 yaşında iken bırakmıştık ama birberon ce tülbent koklama devam ediyor.
dr umuz tülbenti koklayarak uyumasının sadece bellibir dönem süreceğini söylemişti. gerçektende artık eskisi kadar aramıyor.
biberonu bırakmak için girişimde bulundum ama redetti ve bende üstelemedim. ama kışa kadar inşallah bırakır.
dişlerimizi halen su ile fırçalıyoruz. macun sürmedim çünkü çalkalama olayını bilmiyor.
bana masa hazırlamada yardım eder mutlaka ekmeği kendisi götürüp getirir. ama iş oyuncak toplamaya gelince hiççç kımıldamıyor. şarkılarla falan deniyoruz bazen.
bebeklerine isim taktı şu sıralar mahalledeki arkadaşlarının isimlerini gerçektende bekleride mahalledeki çocuklara benziyor. mesela bebek kısa saçlı ise arkadaşı da kıza sa.lı vb. gibi. çok komik bebeklerin adını hepimizden iyi biliyor biz bazen şaşırıp yanlış isim söylüyoruz hemen düzeltiyor. :))

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2006, 09:33:13 öö »
Merhaba Tubaselin

Aramiza hosgeldiniz. Ne güzel memeyi birakmis ama biberonunuz var. Iste bu yaslarda hep birseye odaklaniyorlar. Bizimkide cok meme hastasi. Sirf gece yatarkende versekte, artik birakma zamani geldi gecti ama onu biraktirmak icin suan o gücü kendimde bulamiyorum dogrusu. 2. Cocugumu oda selin olucak :) kesinikle memesiz yetistricem diyorum ama muhakak baska bir aliskanlik olacak...Disleri fircalamasinda sana önerim var. Cocuklar icin özel dis macunlari var. O macunu cünkü tükürmesi gerekmiyor. Ufak yastakiler icin özel bir macun. Böylece dislerdeki mineralleri ve fluor ihtiyacini almis olursunuz. Nereden oldugunu bilmiyorum ve bende henüz türkiyede arastirmadim. Bende henüz isvicreden aldiklarimi kullaniyorum. Eminim ezcanede sorsan sana yardimci olurlar.
Birde kiz cocugu bebekleriyle konusur.. bende cok yapardim.. annem saatlerce izlermis beni.. cok hos birsey kendi kendine hayal dünyasini gelistirmesi.
Sibelcigim sorunu yantilayim :Nisan ayindan beri sürekli bir tasinma telasindaydik ve ülke degistirmek kadar zor birsey yok. Hamileligimden zaten hic birsey anlamadim. Koray ilk baslarda arkadaslarini cok soruyordu ama simdi azaldi. Zorlanma dönemini isvicrede cok yasadik. Esyalar kamyona yüklendiginde ve o bircok oyuncaklarina bir kisa süre icin veda etmesi idi . O ara kutulardan yikama garage yaptik ve bir sekilde eglendik. Almancada bir söz vardir: " Not macht erfinderisch" aynen öyle oldu. Hemen hemen hic sormuyor. Burda tabii büyükanneler dedeler var eglenecek bir cok kisi oldugu icin. Isvicredeki akranlarini sormamaya basladi. Bu bir kac gün icersindede anaokuluna baslicak.

Çevrimdışı tubaselin

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2006, 09:14:33 ös »
manolya ben diş macunlarını burada çok araştırdım malesef hepsi mercimek tanesi kadar kullanın diyorlar ama bizimki onu bile yutuyor.
şimdilerde elektrikli diş fırçalarından almayı düşünüyorum hem çocuklar için özel bir çalışma  sistemide var su ile bile olsa iyice temizleyecek . selin dili ve yanaklarıda dahil olmak üzere herşeyeri fırçalıyor  ::)

Çevrimdışı orkun4

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 04, 2006, 07:12:27 öö »
MERHABALAR
   BENİM 19/7/2003 DOĞUMLU ORKUN ADINDA BİR OĞLUM VAR 15KİLO 105 CM BOYUMUZ VAR. KİLOMUZ BOYUMUZA GÖRE AZ.BOYUMUZ UZUN GİDİYOR.
TUVALET SORUNUZU HAZIRAN AYINDA HALLETTİK. BİR KEREDE BEZİNİ CIKARDIM. ŞU AN NE GECE NE GÜNDÜZ SORUNUMUZ YOK . 40 GÜNLÜKTEN BU YANA KENDİ YATAĞINDA VE KENDİ ODASINDA YATIYOR. ÇOK İNAT, BAŞINA BUYRUK EN SEVDİĞİ ŞEY  ARABA

ORKUNDA DİŞLERİNİ FIRCALAMAYA BAYILIYOR PARDON MACUN YEMEĞE HERHALDE HER COCUKTA BI DİŞ MACUNU VAKKASI YAŞANIYOR.
« Son Düzenleme: Eylül 04, 2006, 07:17:24 öö Gönderen: orkun4 »
GÜLŞAH & ORKUN

Çevrimdışı tülay

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2006, 02:24:51 ös »
merhaba 05/10/2003 doğumlu irem isminde bir kızım var. 3 yaş bölümüne beni de alırsanız sevinirim.
irem pek yemek yemeyi sevmeyen bir kız. 12 kg. 100 cm . daha sonra daha ayrıntılı anlatayım iremi sizlere. görüşmek üzere.

Çevrimdışı nilgün

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 05, 2006, 04:02:35 ös »
Merhaba benim oğlum Uğur da  22.11.2003 doğumlu . 94 cm ve 15 kg. Bizim de boyumuz kilomuza göre az. Ama hareket etmenin güzel bir şey olduğunu yeni yeni keşfediyor, beraber zıplayıp koşup top oynuyoruz ve eskisi kadar çok kilo almıyor.

Sibel Açelya’nın marifetlerini sayfadan izliyorum. Her şeyi yemesi ne güzel.Aslında Uğur da dengeli beslenen bir çocuk. Domates, yoğurt ve ekmek her yemekte olmazsa olmazlarımız. Önce bunları bitirip sonra diğer yemeklere geçiyor.

Selin ne güzel süt içiyormuş. Uğur hiç süt  içmiyordu. Ben de nasılsa yoğurt ve peynir yiyor diye üstelemiyordum. Son 1 aydır bir kıskançlık dalgasına tutulduk gidiyoruz. (bir akrep olarak neredeyse 1 yıl kardeşini kıskanmadan geçirmesi de ilginç tabii.) Kardeşini biberon ile süt içer görünce o da biberon ile süt içmeye başladı. Yeni yeni bardağa çevirebildim. Şimdilik çok az içiyor ama belki zamanla fazlalaşır.
Sana yardım etmesi de ne güzel. Ben Uğur’a oyuncaklarını toplatabilmek için bayağı dil döküyorum. Tam toplamaya başlıyoruz ki bakıyorum ben toplarken o yine eline aldığı bir oyuncağı ile oynamaya dalmış.

Manolya Koray’ın kakası için bez istemesi sorun değil bence de .Uğur temmuz ayında gündüz  bezini çıkardı. Ama geceleri hala bağlıyoruz. Ne zaman gece biberonla su içmeyi bırakacak belki o zaman geceleri çişini yapmayı da bırakır. Biz de hazır olmasını bekliyoruz.. Sanırım 3 yaşını doldurmayı bekliyor.
Manolya yanlış anlamadıysam bebek gelmeden önce Koray’ı yuvaya vereceksiniz. O da kardeşim geldi ben gidiyorum problemini yaşamayacak.

Orkun gibi Uğur da diş fırçalarken macunu da yiyor. Bir de tükürmeyi öğrenebilse belki yemez düzgün fırçalar ama tükürme alıştırmalarımızda hem uğur hem ben çok gülüyorum . Henüz başarılı olamadık.
Erkek çocuk olmasından herhalde biz de arabalara çok meraklıyız. Ama favoromiz hayvanlar. Evde hem bir çiftlik hem de hayvanat bahçesi açacak kadar kara ve su hayvanı var.(Sahicileri değil sadece oyuncakları ;D)

Uğur henüz kendisi soyunup giyinemiyor. Yavaş yavaş şortunu pantolonunu çekmeye başladı. Ama soyunduktan sonra hiç giyinmese çok hoşuna gidecek. (teşhirci oğlum benim ;)).

Akşam saat 21.00 civarı yatıp sabah 7.30 da kalkıyor. (Tam bir çalar saat. Bazen uyuya kalınca babası servisi kaçırıyor.)  Ögleden sonra 2-2.5 saat uyuyor. Odasında yanlız uyurken mutlaka uykuya dalıncaya kadar yanında oturmamı isterdi. Ne zaman kardeşi onun odasına taşındı artık beni yanında istemiyor. :D

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #9 : Eylül 05, 2006, 09:01:05 ös »
oh oh, ne güzel senlenmis sayfamiz... Bir kac gün ugramamak ise yaramis... Ne güzel yavas yavas cogaliyoruz...

bizim de emzik sorunumuz var, ama biz biraktirirsak ve kardesi olunca onun emzigine napar kiskanirmi diyerekten vazgectik... Simdi nasil olacak nasil biraktiracagiz bakalim... sirf geceleri emiyor ama... hmm...

Yaaa, dis fircalamak bizim icin de büyük bir keyif, agzini calkaliyabildigi halde yine yutmaya bayiliyor... Ama manolyanin dedigi gibi, özel 0-6 yas dis macunlari kullaniyoruz... Biz ilk disi ciktigindan beri fircaliyoruz ama maalesef üstteki 3 ön disinde cürümeler var... Acelya 2 yasina kadar biberon ile su ve meyvesuyu karisimi iciyordu geceleri... Zor biraktirdik... Doktor biberon cürüyü dedi... Simdi onun dislerini gördüm mü vicdan azabi cekiyorum... Keske böyle birseye alistirmasaydin diye... Simdi 3 ayda bir disdoktoruna gidiyoruz...
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı pnr1976

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 05, 2006, 10:02:58 ös »
suzidil 4.7.2003 doğumlu biberonumuzu bırakmayı başardık kedilere verdik gitti kreşede alıştık tek sorunumuz kaldı oda yanımızda uyuyor bi süre sonra onuda deneyeceğiz boy 98 kilo 16 kıvırcık bebeğim ikinci bebeğime kesinlikle biberon kullanmıcam dişlerimiz mahvoldu
« Son Düzenleme: Eylül 05, 2006, 10:05:52 ös Gönderen: pnr1976 »

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #11 : Eylül 05, 2006, 10:13:21 ös »
pinar, bende ikinci bebekte sunu söyle bunu böyle yapacam diyorum... ilk basta da biberonu tamamen 1 yasindan sonra biraktirmaya bakacagim...  :-\

Bebek gelmeden ayirmaya bak bence... Sonra cok zor olur cünkü... Insallah bunu da cabuk halledersiniz
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı pnr1976

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #12 : Eylül 05, 2006, 10:17:47 ös »
umarım bebek gelmeden mutlaka ayırmam gerek onun farkındayım ama ilk denemelerimiz başarısız oldu biberonu bırakıca fazla üstüne gitmedim

Çevrimdışı orkun4

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 06, 2006, 06:49:24 öö »
Bizimde değişik alışkanlıklarımız var. coraplarını ayağından hiç cıkarmıyor. geceleri uyuduktan sonra cıkartıyorum. Eğer fark ederse kıyamat kopuyor.bizim birde yastığımız var o yazdıksız uyumaz geceleri yatağın içinde bulamazsa bulana kadar gözleri kapalı yatağın içinde arıyor. meme olayımız bizim de devam ediyor sağdece uyurken ağzında bir daha cıkartıyor ve almıyor bu yüzden bıraktırmayı düşünmedim daha

Birde bizde geceleri ayak ağrısı oluyor 1 yaşından beri ayaklarımız çok ağrıyor kuzuya bir sürü tahlil yaptırdık belden aşağıya filimleri çekilde allaha çok şükür bir şey cıkmadı. doktor ''daha belli olmaz ama düz taban olma rıskı olabilir'' dedi ve ortopedi doktoruna gittik. Ayakkabısının içine tabanlık koyuldu. bir senedir tabanlıkla dolaşıyor ama ağrılarımız kesilmedi. artık doktor büyüme ağrıları diyip son noktayı koydu.sizde yaşıyormusunuzbu tür ağrıları

Pınar gercektende sen bir an içinde biboronu bıraktır sonra daha zor olacak senin için bizimde pek sorun olmadı bir gece ananesinde kalmıştı. Biboronunu götürmeye unutmuşum süt içmedende kesinlikle uyumaz ananesi bardakla vermiş. ''ananecım annen getirmeyi unutmuş oyüzden böyle içeceksin ''demiş bizimkide ''off anne off''diye diye içmiş ve o günden sonra biberon alışkanlığımız bitti diye bilirim

GÜLŞAH & ORKUN

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #14 : Eylül 06, 2006, 08:06:25 öö »
Gülsah yastik ve corap aliskanliklari aynen bizde de vardi... Ama bu ananede kalmalar gercekten ise yarayabiliyor... Bizde ananede kalmaya gittigimizde yastigimizi unutmustuk. Anlattik, unuttuk dedik, ondan sonra evde de eski si kadar aramadi yastigini... Corapsiz hala uyumayi sevmiyor... Illaki ayaklarinda corap olacak...

Ayak agrilariniz varmis... Canim kiyamam ya. Böyle minik kuzularda agri oldumu icim gidiyor... Ama cevremde bir cok kez duydum bu tür büyüme agrilarini, hatta kiz kardesimde de vardi... Spray seklinde bir ilac kullaniyordu, annem ayaklarini, bacaklarini ovuyordu bu ilac ile...
Siz agrilara karsi birseyler kullaniyormusunuz?

Pinarcigim, odasinda hosuna gidecek bir degisiklik yap, yeni yatak, yeni süs gibi birsey ve sürekli onun artik "büyük abla" oldugunu anlat... Bizde bunlar ise yaradi... suzidil kardesi olacak diye seviniyormu...
Bizimki acayip seviniyor... Cokta sabirsizlaniyor, arada gelir karnimi oksayip öper, kardesi ile konusur...
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!