Gönderen Konu: 2003 dogumlu cocuklarimiz  (Okunma sayısı 24178 defa)

Çevrimdışı tülay

• Yeni Üye
  • *
Ynt: 2003 dogumlu cocuklarimiz
« Yanıtla #15 : Eylül 06, 2006, 08:30:55 öö »
iremde hala biberonla süt içiyor. uyuyacağı zaman öyle içmek istiyor. benim sizlere bir sorum olacaktı. irem bezi bırakalı hemen hemen bir yıl oldu. ama gece ve gündüz aynı anda olmadı. gece bu yaz başında başladık bez bağlamamaya. önceleri iyiydi. akşam yatmadan önce tuvalete gidiyordu bir de gece 3-4 arası götürüyordum. sorun olmuyordu. ama şu bir haftadır yatarken tuvaletini yaptığı halde tuvalete de kaldırıyorum ama yinede iki zek altını ıslatıyor. ne yapayım bilemedim. siz bu konuları ne yaptınız.

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
« Yanıtla #16 : Eylül 06, 2006, 08:54:49 öö »
biz bezi birakali 3-4 ay oluyor... En iyisi hem gündüz hem gece ayni anda birakmak... Ama bizde gündüz bezimizi biraktiktan bir kac hafta sonra gece de birakmaya basladik... Ilk basta yatmadan 45-60 dakika önce bir sey icirmedim... Yatmadan önce tuvalete gidiyoruz... Yatmadan önce birsey icmeyince hic sorun olmadi bizde... Ama mesela yatmadan önce birseyler ictigi oluyorsa, aksam yattiktan 3-4 saat sonra kaldiriyorum onu veya kendi kalkiyor tuvalete...
 Biberonu biraktirmak istiyorsan, tutumlu davranip bardaga alistirabilirsin... Bazen cocuklar aliskanliklarini kolay kolay birakmak istemyiorlar ama sonucta sen istedikten sonra olur...

sevgiler...
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı orkun4

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #17 : Eylül 06, 2006, 09:53:31 öö »
    SİBEL AĞRI İÇİN BİR ŞURUP KULLANIYORUM AMA TAM ADI AKLIMDA DEĞİL YARIN ADINI YAZARIM. BİZDE GECE KALKIP OVUYORUZ YAKSA AĞLAMASI KESİLMİYOR. BİRDE KOYANYA SÜRÜYORUM SERİNLETTİĞİ İÇİN ONA FARKLI GELİYOR.
     CORAP OLAYINI ABARTIP GECE AYAKKABI İLE BİLE YATIĞIMIZ OLUYOR.

BİZİMDE ALTINI AÇTIĞIMIZDAN BERİ İKİ KERE GECE YAPTIK. HEM SULU YİYECEKLERE HEMDE EĞER GÜNDÜZ ÇOK YORULDU İSE O GÜN ÇOK DAHA DALGIN UYUDUĞU İÇİN  FARK EDEMEDİ İYE DÜŞÜNDÜM.TÜLAY İSTERSEN KONTROL ALTINA AL GECE YATMADAN ÇOK FAZLA SULU GIDALAR VERME SUDA DAİL ,TABİ BİRDE O GÜNKÜ YORULMA DURUMLARINI BAKABİLİRSİN

GÜLŞAH & ORKUN

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #18 : Eylül 06, 2006, 10:04:25 öö »
Bizde de yeni ayakkabi alindigi gün ayakkabilari ile yatar, uyuduktan sonra ben cikarip yataginin yanina koyarim.. hemen hemen bu yastaki cocuklar ile yasadiklarimiz bir demek... ne güzel buradan paylasabiliyoruz...
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı Anatolya

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #19 : Eylül 06, 2006, 10:58:50 öö »
 Merhaba arkadaslar benim buyuk oglumda 3 yasinda benimki sanki biraz degisik yeni seylere karsi bir cekimserligi var ve bugunlerde acaip huysuzlasti cok bana ve babasina karsi geliyor onunla ilgilenmemize ragmen cok agrasiflesti normalde kardesini hic kiskanmazdi bu gunlerde siz beni sevmiyonuz diye tutturuyor napicagimi bilmiyorum acikcasi.oyun grubunada basladi ama hala ayni.Sizinkilerde boyle seyler oluyormu

Çevrimdışı tülay

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #20 : Eylül 06, 2006, 12:07:08 ös »
cevaplarınız için teşekürler arkadaşlar. biraz daha sıkı takibe alıp. sütü daha erken vermeye dikkat edeyim .
anatolya oğlun kardeşini kıskandığı için beni sevmiyorsunuz diyodur belkide. benim kızım da zaman zaman çok huysuz ve inatçı oluyor. sonra kendiliğinden geçiyor.

Çevrimdışı ESEN

• Genç Üye
  • **
  • iyiki hayatımızdasın....
« Yanıtla #21 : Eylül 06, 2006, 02:51:13 ös »
SLM BENİM KIZIMDA 27 AYLIK 2 YAŞINA GİRİNCE SÖYLEDİ ŞİŞİNİ BEN GECEDE BAĞLAMADIM ALTINI.BIRAKMIŞKEN TAM BIRAKALIM DİYE GECE UYKUSUNDAN KALDIRIP YAPTIRIYORDUM DAHA DOĞRUSU YAPTIRMAK ZORUNDAYDIM ÇİŞ VARMI KIZIM DİYE SORDUM MU YOK DİYOR ÇÜNKÜ GÖTÜRDÜNMÜ YAPIYOR.İLK ZAMANLAR BABAMIZDA ÇOK KIZMIŞTI BANA BARİ GECELERİ BAĞLA DİYE BU SEFER ALIŞCAK GECE BİRDE ONU BIRAKMAK İÇİN UĞRAŞACAKTIM BEN TABİ ONU DİNLEMEDİM 2-3 GÜN ZORLUK ÇEKTİM ŞİMDİ ÇOK ŞÜKÜR ÇİŞİ GELDİMİ SÖYLÜYOR GECE GÜNDÜZ LAZIMLIĞINA GİDİP YAPIYOR.BİZİMDE PROBLEMİMİZ SÜT BIRAKSAN GÜNDE 1 KİLO İÇEÇEK.DOKTORUMUZDA EN FAZLA GÜNDE 450 GR.DEDİ GECE VERİYORUM SADECE AZAR AZAR GEÇE ÇÜNKÜ SÜT İÇİN 3-4 KERE KALKIP İÇİYOR.NASIL YAPARIM.BİLMİYORUM BENDE İŞTİYORUM Kİ GECE 8 8:30 GİBİ YATSIN 1 KERE KALKSIN YOK 10:00 YATAR 4 KEREDE KALKAR SÜT İÇİN SİZİN BİR FİKRİİ VARSA YARDIMZI OLUR YADA SİZİNDE BÖYLE Mİ OLUYOR.GÖRÜŞMEK ÜZERE...

Çevrimdışı pnr1976

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #22 : Eylül 06, 2006, 07:36:51 ös »
orkuncuğum suzidil biberonu bıraktı çok şükür kedilere verdik
sibelciğim suzidil kardeşinden sık sık başkalarına bahsediyor kar yağınca kardeşim gelicek diyor anaokulundada bahsediyormuş ancak bazen karnıma şaka yollu vurmaya çalışıyor artı bir kerede ben kardeşimi sevmiycem dedi .Ana okulunda sizin durum nasıl çünkü biz 3 haftada alıştık almayı bile düşünmüştüm zor günler geçirdik oradan kesinlikle bahsetmiyordu gitmek istemiyordu 3 gündür gelince okulundan bahsediyor arkadaşlarını anlatıyor okuldaki oyunları banada öğretiyor

Çevrimdışı tubaselin

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #23 : Eylül 06, 2006, 08:13:35 ös »
esencim selinde 25 aylıkken senin gibiydi gecede beş kez kalkıp süt ısıtıyordum. sonra sonra istese de vermemeye su vermeye başladım. zamanla azaldı bu olay. bir dönem öyle bir geçti gitti.
selin bazen söylüyor çişini bazen söylemiyor ama biz oturttuğumuz da yapıyor hemen.
şimdi bizimki ingilizce ona kadar saymaya başladı . öylesine 2 kere saymıştık şimdi her şeyi yaparken ona kadar sayıp yapıyor. zaten 31 e kadar sayabiliyor ve rakamları tanıyordu şimdi dil atladı. öğrenmesin daha küçük desemde o bu tarz şeylere çok ilgili. daha yeni yeni bebek ayıcık gibi oyuncaklara bakıyor ondan önce hep kuledir tahtadan zeka geliştirici şeylerle oynamayı seviyordu.
sizde de varmı bilmiyorum bizde simetriye çok düşkünüz . özellikle oyuncaklarında hepsi aynı hizada otuyor.

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #24 : Eylül 06, 2006, 09:12:14 ös »
Anatolya sadece senin büyük oglun ile ilgilendigin belli zamanlarin olmali, sizi kimsenin rahatsiz etmedigi zamanlarda onunla oyna, kitap oku, onu ne kadar cok sevdigini söyle... Rahat olup o ne kadar agresif davransada sen sevgi ve anlayis ile yaklas bence... Onun sizin icin önemli oldugunu hissettir ona...

ESEN kizin öglenleri uyuyormu ve ne kadar uyuyor?

Pinar biz hemen alistik anaokuluna ama 6 aydan beri sürekli konusuyoruz, anaokuluna gideceksin, orada arkadaslarin olacak, sunu bunu yapacaksin diye... O yüzden epeydir zaten hevesliydi... Kardes konusuna gelincede yine sürekli kardesinden bahsediyoruz, onun daha ufacik bir bebek oldugunu, kendisinin onun ablasi olacagini, bebek büyürken benim onun yardimina ihtiyacim oldugunu anlatiyorum...Cok seviniyor bana yardimci olacak diye...

tubacigim bizimde odamizda hersey yerli yerinde mesela... ben birseyi topliyayim ve oyuncaklarin yerlerini degistireyim hemen düzeltir... Ve bizde herseyi ögrenmeye cok hevesliyiz... Sarki ezberlemek hic sorun degil... Acelya a-z ye kadar alfabeyi de ezbere biliyor, ve tek tek okuyabiliyor. sayilarida hem almanca hemde türkceden 20 ye kadar biliyor ve okuyor... 20 aylik iken ezberlemisti alfabeyi interaktif oyuncaklar sayesinde...
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı pnr1976

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #25 : Eylül 06, 2006, 10:14:54 ös »
orkuncuğum suzidil biberonu bıraktık kedilere verdik
sibelciğim suzidil herkese kardeşim kar yağınca gelecek diyor ben abla olucam kardeşime banyo yaptırıcam falan ana okulundada arkadaşlarına bahsediyormuş ancak şakayla karışık karnıma vurmuyor da değil.Ana okulunuz nasıl gidiyor biz zor alıştık da sizde durumlar nasıl

Çevrimdışı nilgün

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #26 : Eylül 07, 2006, 02:12:03 ös »
Merhaba arkadaşlar ,
Valla ben hem küçük oğlumda hem de  büyük oğlumda biberonu bıraktıramıyorum. İkisi de aynı odada uyuyorlar . Birbirlerini uyandırmasınlar diye ikisi de ağzında biberon ile uyuyor. Allahtan Uğur su içiyor sadece. Acaba her şeyi göze alıp ikisine de birden biberonu kessem mi? Ama küçük kardeşi her halükarda biberon ile süt içecek.
Bir de bizim bez sorunumuz var. Aslında o da biberon ile bağlantılı. Su içmeyecek ki geceleri altını bağlamayayım. Off of önce ben hazır olayım da bakalım sonra çocuklarda gerçekleştireyim. :P
NEYSE   :)

Pınar, Suzidil çok güzel bir isim. Kardeşinin cinsiyeti ne olacak?

Gülşah, yazdıklarını okuyunca inan birden irkildim.  :o Uğur da zaman zaman ay çok yoruldum ayaklarım ağrıyor, ben oturcam  deyip oturuyor.(Biz Uğur’un bir yeri acıdığı zaman tam olarak neresinin acıdığını bilebilmek açısından acıyan ya da ağrıyan yeri hep öperiz belki geçer diyerek) '' Göster Uğur’cuğum öpeyim belki geçer'' diyorum. Belli bir yeri göstermiyor. Ben de anneannesini taklit ediyor deyip fazla üzerinde durmadım açıkcası. 1 yaşında ayaklarının ağrıdığını nasıl anladınız?

Anatolya, Uğur da kardeşini hiç kıskanmadı küçükken. Şimdi şimdi başladı kıskançlıklar. Biz 2 yaş sendromu da yaşamadık. Ama zaman zaman hırçınlaşmaya başladı.3 yaşında mı başlayacak acaba inatçılığa?  :( Kardeş kıskançlığı konusunda şimdiye kadar tepki vermemekle çözdüm olayı. Oyun oynarken çaktırmadan vurduğunda eğer ufaklığın canı acımadıysa ağlamadıysa tepki göstermiyorum. Ağladığı zaman da zaten Uğur hemen öpüp özür diliyor. Kıyamıyor kardeşine. Ama yine de ikisini hiç yanlız bıraktırmıyorum.
Uğur’un da değişikliklere karşı tepkisi var. Kardeşi ile aynı odayı paylaşacağını 1 ay öncesinden anlatarak alıştırdık. Hevesle bekliyordu kardeşi ile aynı odada yatmayı.
Bir gece babası karyolasının kenarlarını kaldırmış. ‘’ Bak artık uyandığın zaman anneni çağırmadan kendin inip bizim yanımıza gelebilirsin ‘’ dedi. Ama bizimkinin hiç hoşuna gitmedi özgürlük . Ağlaya zırlaya takdırdı tekrar parmaklıkları. Aslında kabahat babasında. Önceden anlatsaydık ne olacağını  sorun yaşamayacaktık neyse kısacası  iyi ya da kötü sürprizlerden hoşlanmıyor Uğur.
Açıkçası ben artık ikisini de uyanıkken aynı anda kucağıma alıp ikisi ile de beraber oynadığım için siz beni sevmiyorsunuz cümlesini hiç duymadım. Allah’tan gündüzleri farklı zamanlarda uyuyorlar. Böylece birisi uyurken sadece diğeri ile ilgilenme imkanım oluyor. (çalışmadığım zamanlarda) Bir de altını değiştirirken kremini o sürüyor, mamasını o karıştırıyor hatta bazen o yediriyor. Kendi dağınıklığını toplamaz ama kardeşinin çekmecelerini yerleştiriyor. Sorumluluk vermek işe yarıyor. Denedin mi?
Ama sen bir de bebek bekliyorsun durumun zor. Acaba oyun grubuna gitmeyi evden uzaklaştırmak olarak anlamış olabilir mi?

Aslında çocukların günü gününe uymuyor bazen melek bazen canavar. Eee biz de öyle değilmiyiz iyi günümüz kötü günümüz var. Kötü günündeyse derin bir nefes alıp kendi kendime geçecek deyip üzerinde durmuyorum.

Sibel, acaba erkek çocuğu diye mi? Bizde hiç düzen yok ;D. Şimdi şimdi yatmadan önceki ritüel'in içine oyuncakları toplamayı koyduk. Zor da olsa başladık bakalım.

Çevrimdışı ESEN

• Genç Üye
  • **
  • iyiki hayatımızdasın....
« Yanıtla #27 : Eylül 07, 2006, 03:04:07 ös »
SİBEL EVET ÖĞLEN UYKUSU VAR 12 DE YATIYOR 3 DE KALKIYOR.

Çevrimdışı tubaselin

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #28 : Eylül 07, 2006, 03:13:27 ös »
bizim uyku düzenimiz hiç iyi değil.
mesela sabahları 8,30 gibi kalkıyor. bazen hiç uyumuyor 10,30 a kadar. inatlaşıyor.
bazende 1 gibi yatıyor 3 gibi kalkıyor.
bir türlü düzeltemedik biz.
sabahları erken kaldırsam bile bişiy değişmiyor.

Çevrimdışı tülay

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #29 : Eylül 07, 2006, 03:35:59 ös »
irem hafta içi babaannesinde hergün öğlen de uyuyor. 1-1,30 gibi uyuyor 3 gibi kalkıyormuş ama hafta sonu evde inat ediyor ve uymuyor. bende çok fazla üstelememeye başladım. çünkü her hafta sonu aynı şey. bizi özlüyor tabi bizde onu beraber vakit geçirmek istiyor diye uyutmuyorum. aslında uyutmak istiyorum da uyumuyor.