Merhaba arkadaşlar ,
Valla ben hem küçük oğlumda hem de büyük oğlumda biberonu bıraktıramıyorum. İkisi de aynı odada uyuyorlar . Birbirlerini uyandırmasınlar diye ikisi de ağzında biberon ile uyuyor. Allahtan Uğur su içiyor sadece. Acaba her şeyi göze alıp ikisine de birden biberonu kessem mi? Ama küçük kardeşi her halükarda biberon ile süt içecek.
Bir de bizim bez sorunumuz var. Aslında o da biberon ile bağlantılı. Su içmeyecek ki geceleri altını bağlamayayım. Off of önce ben hazır olayım da bakalım sonra çocuklarda gerçekleştireyim.

NEYSE

Pınar, Suzidil çok güzel bir isim. Kardeşinin cinsiyeti ne olacak?
Gülşah, yazdıklarını okuyunca inan birden irkildim.

Uğur da zaman zaman ay çok yoruldum ayaklarım ağrıyor, ben oturcam deyip oturuyor.(Biz Uğur’un bir yeri acıdığı zaman tam olarak neresinin acıdığını bilebilmek açısından acıyan ya da ağrıyan yeri hep öperiz belki geçer diyerek) '' Göster Uğur’cuğum öpeyim belki geçer'' diyorum. Belli bir yeri göstermiyor. Ben de anneannesini taklit ediyor deyip fazla üzerinde durmadım açıkcası. 1 yaşında ayaklarının ağrıdığını nasıl anladınız?
Anatolya, Uğur da kardeşini hiç kıskanmadı küçükken. Şimdi şimdi başladı kıskançlıklar. Biz 2 yaş sendromu da yaşamadık. Ama zaman zaman hırçınlaşmaya başladı.3 yaşında mı başlayacak acaba inatçılığa?

Kardeş kıskançlığı konusunda şimdiye kadar tepki vermemekle çözdüm olayı. Oyun oynarken çaktırmadan vurduğunda eğer ufaklığın canı acımadıysa ağlamadıysa tepki göstermiyorum. Ağladığı zaman da zaten Uğur hemen öpüp özür diliyor. Kıyamıyor kardeşine. Ama yine de ikisini hiç yanlız bıraktırmıyorum.
Uğur’un da değişikliklere karşı tepkisi var. Kardeşi ile aynı odayı paylaşacağını 1 ay öncesinden anlatarak alıştırdık. Hevesle bekliyordu kardeşi ile aynı odada yatmayı.
Bir gece babası karyolasının kenarlarını kaldırmış. ‘’ Bak artık uyandığın zaman anneni çağırmadan kendin inip bizim yanımıza gelebilirsin ‘’ dedi. Ama bizimkinin hiç hoşuna gitmedi özgürlük . Ağlaya zırlaya takdırdı tekrar parmaklıkları. Aslında kabahat babasında. Önceden anlatsaydık ne olacağını sorun yaşamayacaktık neyse kısacası iyi ya da kötü sürprizlerden hoşlanmıyor Uğur.
Açıkçası ben artık ikisini de uyanıkken aynı anda kucağıma alıp ikisi ile de beraber oynadığım için siz beni sevmiyorsunuz cümlesini hiç duymadım. Allah’tan gündüzleri farklı zamanlarda uyuyorlar. Böylece birisi uyurken sadece diğeri ile ilgilenme imkanım oluyor. (çalışmadığım zamanlarda) Bir de altını değiştirirken kremini o sürüyor, mamasını o karıştırıyor hatta bazen o yediriyor. Kendi dağınıklığını toplamaz ama kardeşinin çekmecelerini yerleştiriyor. Sorumluluk vermek işe yarıyor. Denedin mi?
Ama sen bir de bebek bekliyorsun durumun zor. Acaba oyun grubuna gitmeyi evden uzaklaştırmak olarak anlamış olabilir mi?
Aslında çocukların günü gününe uymuyor bazen melek bazen canavar. Eee biz de öyle değilmiyiz iyi günümüz kötü günümüz var. Kötü günündeyse derin bir nefes alıp kendi kendime geçecek deyip üzerinde durmuyorum.
Sibel, acaba erkek çocuğu diye mi? Bizde hiç düzen yok

. Şimdi şimdi yatmadan önceki ritüel'in içine oyuncakları toplamayı koyduk. Zor da olsa başladık bakalım.