Gönderen Konu: 2003 dogumlu cocuklarimiz  (Okunma sayısı 24179 defa)

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
Ynt: 2003 dogumlu cocuklarimiz
« Yanıtla #270 : Haziran 04, 2007, 08:00:47 ös »
Arkadaşlar sormak istediğim birşey var, bugünlerde Nil'de bir ayak kokusu sendromu var. Ayağını burnuna kadar götürüyor ve "anne ayaklarım iğrenç kokuyo, beni yıkasana" diyor, hatta birde sen kokla diyor bakıyorum koku falan yok ama illa ki yıkanacak, sizde de bu tarz şeyler oluyor mu? Dönemsel olduğunu biliyorum geçecek tabiki ama merak ettim yaşıtlarımız olarak sizlerde de bu tarz durumlar var mı?

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
« Yanıtla #271 : Haziran 06, 2007, 11:25:57 ös »
Bizde de buna benzer bir dönem vardi. kisa sürdü cok sükür. Akasyaya koklattiriyordu kendi ayaklarini, kendisi de kardesinin ayaklarini kokluyordu. Sonra "bööööö kokuyor" diyordu... Öyle birsey yok tabi, neden öyle yapma geregi duydugunu bilmiyorum ama gecti cok sükür bu dönem...

unutmadan iki gündür yeni birsey cikardi. Dün boya yapiyoruz, yaptik, resmi kurumasi icin cam kenarina koyduk, elleme kurusun oldumu annecigim deyip odadan ciktim. Geldigimde renkler birbirine karismisti. Kim yapti bunu diye sordum. Babam dedi hemen, baban burada degilki yapmis olamaz dedim, o zaman akasya yapti dedi.  ???  ::) Annecigim yalan söylemeni sitemiyorum, senin yaptigini biliyorum cünkü elin ve yüzündeki boya seni ele veriyor dedim. hmmm dedi sadece... onun yaptigini biliyordum tabi, kim yapti degil deniye yaptinmi deseydim keske...

Bugünde bebegini boyamis, getirdi bebegini gösterdi. aaa oldum  :o ben. Bebek kendisi yapti dedi. Annecigim bebek kalem tutamaz boya yapamazki, yalan söylemene gerek yok ki dedim. Sonra ona asla kizmiyacagimi, ama yalan söylemenin güzel birsey olmadigini söyledim.   ??? ??? ???

sizde de oldumu hic böyle durumlar?

Ben bundan cok korkardim hep, ne yaparsa yapsin büyüyüncede benden asla korkmasin ve herseyini anlatabilsin, kendini güvende hissetsin istiyorum ama neden böyle yaptiki?  :-\ Ne yaramazlik yaparsa yapsin asla bagirmiyoruz, herseyi sabirla ve sakin sakin anlatiriz  ???
« Son Düzenleme: Haziran 06, 2007, 11:32:08 ös Gönderen: SiBeL1981 »
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı Ayşen

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #272 : Haziran 07, 2007, 02:29:17 ös »
bazen benim oğlum da yapıyor sibelciğim aynı olayı..yaptığını bildiğim halde mesela arkadaşı yanındaysa onun yaptığını söylüyor, belki de yaşlarının verdiği bir davranıştır.

Çevrimdışı shan_lgan

• Yeni Üye
  • *
  • DÜNYAM PRENSESİM
« Yanıtla #273 : Haziran 11, 2007, 12:39:25 ös »
merhaba sibelcim bizdede şevval bazen kendi yaptığı hataları arkadaşlarına yüklüyor ve yüklediği yetmezmiş gibi gebersin inşallah diye ekliyor her şeyi yaramazlığı neysede şu gebersin kelimesi beni çok üzüyor ben ona ceza verince yada istediği bir şey olmadığı zamanda aynı kelimeleri tekrarlıyor ona anlatsamda anlamını tekrarlıyor
BİR TUTAM SEVGİ
 BİR TUTAM HUZUR
 BİR TUTAM HASRET

BİR DİLEK BİR DUA BİR UMUT
 BELKİ BİR GÜN....

GÜZEL PRENSESİM
ZEYCAN ŞEVVAL

16 MART 2003

Çevrimdışı ulkudeniz

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #274 : Haziran 14, 2007, 09:07:57 öö »
selam shan_lgan  benimde 3.5 yaşınsa nerdeyse 4 olacak bir kızım var asiye tuna.oda yapılmaması gereken bir şey yaptığında hemen suçu kardeşinin üstüne atıyor halbüki kardeşi 6 aylık daha veya oyuncağı var ömer ömer yaptı diyor.kötü kelimeler kullanıp bebeği cezalandırıyor o yapmış gibi.
biz böle durumlarda alıp  babasıyla karşılıklı konusuyoruz.kötüde birşey yapsan iyide birşey yapsan başkalarının üstüne atma suçu.ben yaptım de diyoruz.sana kızmayacağız ve cezalandırmayacağız.sen artık büyüdün yalan ve çirkin kelimeler sana yakışmıyor diye anlatıyoruz.her defasında aynı şeyi yaptığında değişik yolarda konusarak ulaşmaya çalışıyoruz.söleye söleye bilincine varıyor.
çocuklara da güzel güzel anlatmak lazım büyük insan gibi davranmak konuşmak lazım o zaman önemli olduklarını anlıyorlar.aynı hatayı bir daha yaptıklarında özür dilemesini öğrenmeye başlıyorlar.
biz bu yöntemi kullanıyoruz sabrımız yettiğince .tabi yetmediği zamanlarda oluyor.:) :)

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #275 : Haziran 21, 2007, 09:52:56 ös »
en önemlisi zaten cocuklari cocuk olarak degil birer birey olarak görmek, bizdede asla yüksek ses ile konusulmaz, hersey düzgün acik ve sakin bir sekilde iza edilir. Bagirmak kizmak yerine birsey oldumu ayni göz hizaya inip, yaptiginin neden yanlis oldugunu anlatiyoruz. Bu yalan söyleme dönemi bitti gibi, cok büyüttüm belki ilk basta...

Acelyam pazartesi günü ilk kez bizden 5 günlügüne ayriliyor. Anaokulu ile gezilerine gidecek, bakalim nasil olacak. Tatli cadim cok mutlu, arkadaslarimla oynuyacam onlar ile uzakta yatacagiz diyo, günleri sayiyor. Bakalim nasil olacak. Büyük bir adim olacak. Ilk kez ayrilmak bu kadar zaman...

sevgiler size ve kuzulariniza  :-* :-* :-*
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı tülay

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #276 : Temmuz 10, 2007, 09:14:16 öö »
herkese merhabalar. uzunzamandır formu takip edemedim. çocuklarınızla suluboya çalışması yaptınız mı? diğer boya çeşitlerini kullanıyoruz ama henüz suluboya almadım ireme. bu aralar kendinden büyük arkadaşlarında görmüş ve istiyor. suyla yapılması açısından yapabilir mi acaba diye tereddüt ettim. sizelerrin de fikrini almak istedim. yapamaz ise hayalkırıklığı olacak irem için. bilemedim kısacası.

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #277 : Temmuz 10, 2007, 09:16:14 öö »
Tülaycigim mutlaka deneyin, biz uzun zamandan beri yapiyoruz. Degisik degisik boya teknikleri denemek, kesfetmek güzel birsey. Parmak boyasinida mutlaka tavsiye ederim...

iyisinizdir insallah. sevgiler sana ve ireme  :-* :-* :-*
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı tülay

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #278 : Temmuz 10, 2007, 09:55:27 öö »
ay çok teşekkür derim sibel. heben boya almaya gidiyorum. parmak boyası da alacağım.
sıcaklarla boğuşuyoruz. irem yüzme kursuna başladı bu yıl değişiklik olması açısın dan hafta da 2 gün. geçen hafta çok heyecanlıydık kursa gideceği için. çok sevdi ilk defa bizden ayrı tek başına birşeyler yapıyor. biz uzaktan izliyoruz. sizler nasılsınız.

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #279 : Temmuz 11, 2007, 09:13:47 öö »
hadi bakalim, yüzme kursunuz hayirli olsun! Eminim cok mutlu oluyordur iremcik tek basina birseyler yapmalari da sart zaten bu yaslarda. Boyalariniz ile de bol bol keyifli vakit geciririsiniz insallah. Siz sicaklarla bogusuoyrsunuz biz hala donuyoruz burada. Haftaya burayada gelecekmis sicaklar, bakalim bekliyoruz. Burada hergün yagmur var, biz sIkI sIkI giyinip, yagmur kiyafetlerimiz ile bol bol sularda zipliyoruz yagmurda yürüyüs yapiyoruz , sonra evde vaktimizi degerlendirmeye calisiyoruz. El isi ve boya bu soguk ve yagmurlu günlerde vazgecilmezimiz.

Acelyamda iki hafta önce ilk kez bizden tam 5 günlügüne ayrildi. Anaokulu ile geziye gittiler. Cok güzel gecmis, boyuda uzamis geldi  ;) yani cadinin özgüvenine özgüven katti bu gezi.
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı ulkudeniz

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #280 : Temmuz 12, 2007, 12:12:24 öö »
sizi sayfanızdan takip ediyorum sibel çok güzel şeyler yapıyorsunuz.bayılıyorum yaptıklarınıza.bizde evde birşeyler yapmaya çalışıyoruz.suluboya çalışması da yapıyoruz.en çok patates baskısını seviyor asiye tuna.en hoşuna gidende duvarda deneme yapması :)
beraber mutfağı bile boyadık.eğlenceli oluyor.
açelyayı gerçekten tebrik ediyorum 5 gün anneden ayrılmak çok büyük birşey.malesef bizimki bensiz adım atmıyor.bu ileride sorun çıkarabilir gibi geliyor bana.
bu dönem çok acayip bir dönem tam döngü.nasıl bir ad konulur bilmiyorum.bizimkide kendi kendine şarkılar uyduruyor masallar uyduruyor kardesıne söyluyor .kendi kendine artık giyinmek istiyor benim kıyafetlerini seçmeme artık izin vermiyor.alışveriş yaparken bile kendisi seçmek istiyor.herşeyini kendi başına yapmak istiyor.
bu dönemin bir ismi vardır mutlaka.büyüyorlar.
sizin ufaklıklarda varmı bilmiyorum ama.kabus olaylarıda var .uyurken kabus görüyor ağlayarak uyanıyor bazen.çok hassas olduundan herşeyden etkileniyor ve rüyasına giriyor.
büyüyorlarr..

Çevrimdışı pnr1976

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #281 : Temmuz 12, 2007, 09:12:58 ös »
ülkücüğüm kabus olayı bizdede vardı öğrendiğim kadarıyla kardeş sendromundan kaynaklanıyor aklımda kalanlar ilk başta altına kaçırma ikinci ise kabus biz kabus olayını atlatalı az oldu artık olmuyor kardeşiyle vakit geçirdikçe atlatıcaktır eminim

Çevrimdışı ulkudeniz

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #282 : Temmuz 12, 2007, 11:46:09 ös »
pınarcım sanıyorum ki asiye tunanın kardeşinden kaynaklanan birşey deil.eminde değilim ama onunda etkisi vardır.
kardeşiyle her fırsatta zaman geçiriyor ve mutlu oluyor.oyunlarına meriçide katıyor.
sanırım asiye tuna takıntılı bir çocuk.izlediğim ve takip ettiğim kadarıyla bunu çıkardım.herşeye çok takıyor ve düşünüyor.olaylardan etkileniyor.gündüz yaşanmış kötü olaylar etkiliyor onu zannediyorum.
mesela arkadaşlarıyla bir gün oynarlarken takip ettim.oyunda birşeylerden kaçıp saklanıyorlardı.aralarında konuşuyorlardı (hırsızlardan ,kapkaç)o gece etkilenmiş oyundan kabus gördü.
artık daha dikkatli davranıyoruz konusurken yanında.çünkü her kelimemize çok dikkat ediyor.her olaydan ;kötülük ve çirkinliklerden ne kadar uzak tutabilirizki.
tv yi açsan bazı çizgi filmlerde bile şiddet var.olmadık zamanlarda karşımıza çıkan saçmalıkları ben üzerinde durmayarak önemsizmiş gibi davranarak geçiştiriyorum . o zaman oda takmıyor üstünde durmuyor.
böle işte

Çevrimdışı tülay

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #283 : Temmuz 23, 2007, 02:00:30 ös »
herkese selam, açelyayı tebrik ediyorum 5 gün çok uzun bir süre tabi seni de tabrik etmek isteri sibel yanlış hatırlamıyorsan daha önce bahsetmiştin bu anaokulu gezisinden. okulun bir geleneğiydi yanılmıyorsam. herkes iyidir inşallah. ara ara uğrıyabiliyorum forma.
ben çalışıyorum kızıma babaannesi bakıyor. ama benim çalışmamı istemiyor. ona bakmam gerekiyormuş işe  zaten babası gidiyormuş. onu bırakıp gittiğim için beni sevmiyormuş. beni sevmiyorsunuz diye ağlıyor. aslında bu iş meselesi uzun zamandır vardı ama bazen çok kötü takıyo. tabi bende de çok kötü bir etki ediyor. suçluluk piskolojisi başlıyor. işe gidiyorum ama çalışamıyorum aklım hep kızımda ama çalışmam da gerekiyor. anlatmaya çalışıyorum neden çalışmam gerektiğini ama olmuyor. akşamları alıyoruz babaannesinde bırakmıyoruz. cumartesi pazar evdeyim. ama tabiki yavruma yetmiyor. aslında bana da yetmiyor. kızımın en güzel zamanlarında yanında olamıyorum . herkese sevgiler.

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #284 : Ağustos 18, 2007, 10:13:01 öö »
sayfamizi tamamen unutmusum...  :'( :'( :'(

pinarcigim, ülkücügüm, tülaycigim öpüyorum sizi ve kuzularinizi...

tülaycigim zor gercekten, calisan anne olmak  :-\

Anaokulumuz tatilde daha, 6 haftalik tatil bu ayin 29´unda sona eriyor. Havalar güzel olunca hic sorun degil, sabah kahvaltisindan sonra hemen bahce ye cikiyor, kendi basina oyun oynamak, kurmak da zor gelmiyor cadiya cok sükür. Kendine bahcede arkadas da buluyor bol bol: Tesbihböcekleri ve salyangozlar.  ::)

Tatilde desteksiz bisiklet sürmeyi de cözdü, hala yaninda kosuyorum sürerken, ama yinede baya gururlu "basardim" diye.

8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!