Gönderen Konu: 2003 dogumlu cocuklarimiz  (Okunma sayısı 24180 defa)

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
Ynt: 2003 dogumlu cocuklarimiz
« Yanıtla #285 : Eylül 06, 2007, 09:50:35 ös »
Pedogojik danışmanlık ne zaman açılacak aceba, şimdi baktım linkler aktif değil hala.

Bugünlerde bir problemimiz var, Nilciğim için endişeleniyorum. Bu durum devam eder ve hayatı boyunca bu şekilde düşünürse hep mutsuz olacağını düşünüyorum. Okuldan çıkınca kaldırıma her geldiğimizde hadi yarış yapalım diyor yarışıyoruz ama illaki o birinci olacak, bugün onu kasıtlı olarak geçtim, nasıl ağladı nasıl anlatamam. Ona anlatmaya çalıştım her zaman birinci olamayacağını 2. olmakta çok güzel falan filan dedim ama yok o birinci olacak her zaman.

Çocuklarla oynarken bile kesinlikle onun dediği oynanacak yoksa aralarından ayrılıp kendi başına oynuyor.

Küçük olmaya, kısa olmaya asla tahammülü yok. Kendinden büyük olan birinin ondan neden büyük olduğunu anlatmaya çalışırken bile tahammül yok.

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
« Yanıtla #286 : Eylül 07, 2007, 12:17:11 ös »
Nilüfercigim PD bölümü bu ay icinde acilacakmis yeni formati ile, anasayfada öyle yaziyor.

Bu anlattiginin tipa tip aynisini bizde yasiyorduk bir dönem. Hep anyi ya bu cadilar.  :D Yaris esnasinda olmasa bile, ilk kapiy varan o olacakti, ben önden gitmis olsam bile, bekelyip onun gecmesini saglamami bekliyordu. Egerki ondan önce varirsam kiyamet koparip, bagiriyordu. Bunu 2-3 kere yapti. Acelya bagirmaya basladigi gibi. Sakinles, öyle konusacam seninle diyordum ve 1 dakika bagirsa bile, hic yokmus gibi hareket ediyordum. ne gözüne bakiyordum, ne ona dogru ne sus diyordum. Bagirmasi tepki bekledigi icin, istedigini almak icin kullandigi bir yöntem cünkü. 1 dakika bagirdiktans onra yanima gelip, sakin bir sesle, ama ben kazanmak istyiordum diyordu. bende göz hizasina inip anlatiyordum. Her zaman kazanilmaz hayatta. egerki kazanan varsa, kaybedende vardir. Ama bugün kaybeden yarin yine kazanabilir. Bugün kazanan yarin kaybedebilir. Bunun icin bagirmak cagirmak yerine, bugün kaybettim ama yarin belki ben kazanirim de dedim. bunu 2 kere filan daha ayni sekilde uyguladik ve unuttu.
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
« Yanıtla #287 : Eylül 07, 2007, 12:31:40 ös »
Bende anlatmaya çalışıyorum ama faydası yok şimdilik. Geçici bir durumdur inşallah geçeceği günü iple çekiyorum.

Çevrimdışı pnr1976

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #288 : Eylül 09, 2007, 09:10:40 ös »
aynı durum bizdede var bahçede arkadaşlarıyla yarış yapmış kazanamamış öyle ağlayarak geldiki bir yerine bişey oldu sandım ağlamaktan olayı bile anlatamıyordu demekki bu yaş gurubunda bu var benimde endişelenmemin tersiz olduğunu siz anlatınca fark ettim kapıyı önce açma olayıda var kaç kere insanların yüzüne kapatıp tekrar suzidile açtırdık

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #289 : Eylül 09, 2007, 09:14:42 ös »
hepsi ayni yani  ;D Telefon olayi da vardi bizde, ben acacam illaki siz degil diye. vazgecirdik cok sükür. Simdi illa yine konusmak istiyor ama ben aciyorum, konusabilecek kisi oldumu veriyorum, hevesini aliyor. Ama birseye agladigi an, istedigini yapmiyoruz, aliskanlik haline getirmesin diye.
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı pnr1976

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #290 : Eylül 09, 2007, 09:18:53 ös »
bilmiyorum sizdede öylemi bişeyi kafaya taktımı acayip takıyor olmasını istediği şeyi yaptırmak için denemediği yol kalmıyor ve burnunun dikine gidiyor tabiri caizse

Çevrimdışı orkun4

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #291 : Ocak 09, 2008, 01:10:50 ös »
     Bizde şuan bir şeyi 3  kere söyleme olayı var. Bir şeyi üç kere söylüyorum üçüncüde yapmaya başlıyor bu durum beni çok sıktı. Çünkü benimde işten yorgun gittiğim dönemlerde sabırlı olamayıp bağrıyorum.
     Mesala Bilgisayarda her gün yarım saat oturma hakkı var. saati dolduğunda ''annecim saatin doldu. artık bilgisayarı kapatalım'' dediğimde  . Bana sanki hiç duymuyor gibi  tepki vermiyor. İkinciye söyliyorum yine tepki yok üçüncüde biraz sert biçimde tekrar söylüyorum bu sefer tamam anne bitireyim kalkıyorum diyor. bu sadece bilgisayarda değil her şeyde böyle ilk ikide duymayıp üçüncüde duyuyor bu sefer ona karşı çok fazla yüksek sesle konuşmuş oluyorum buda beni çok üzüyor. Her seferinde karşıma alıp konuşuyorum tamam söz yapmıyacağım diyor ama 1 dakka içinde sözü unutuyor. hani söz vermiştin diyorum bu seferde özürdilerim diyor sizde de böyle durumlar varmı?

GÜLŞAH & ORKUN

Çevrimdışı pnr1976

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #292 : Ocak 09, 2008, 11:27:00 ös »
ne üçü ne beşi sadece sert ve kararlı söylediğimde yapıyor kızım dediklerimi sesimde kararsızlık farkettiği an yapmıyor bu durum üzücü halbuki neyi yapıp neyi yapmamaları gerektiğini çok iyi biliyorlar

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #293 : Şubat 05, 2008, 11:00:29 öö »
Bücürlerimizi anlatalim yine....  :) Haydiyin....

8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
« Yanıtla #294 : Şubat 08, 2008, 01:45:39 ös »
Cadımı çok seviyorum, aşkım o benim. Dün arkadaşlarıyla beraber bowlinge gittiler. Ama kukaları isabet ettirememiş, çok üzgündü. Çok eğlenmişler ama vuramadım dedi durdu. Olsun eğlenmişsin desemde ben topla vurmak istiyordum ama diyor hala. Yani işin özü şu hala herşeyi en iyi yapmak, 1. olmak, sürekli pohpohlanmak istiyoruz. Resim yapıyorsa eğer;

- Şuna benzemiş mi?
- Evet
- Ne kadar benzemiş?
- Biraz
- Hayır, çok bewnzemiş diyeceksin.

o kadar çok oluyor ki bu, yaptığı iyi bir davranışı herkese anlatmamı istiyor. Öğretmenine, babasına,....herkese. Ters olan birşey var ve ben nerde yanlış yapıyorum aceba bilmiyorum.

Çevrimdışı ETVO

• Deneyimli Üye
  • V I S I O N 2 0 1 2
    • Kişisel Gelişim Kitapları
« Yanıtla #295 : Şubat 08, 2008, 02:18:09 ös »
o kadar çok oluyor ki bu, yaptığı iyi bir davranışı herkese anlatmamı istiyor. Öğretmenine, babasına,....herkese. Ters olan birşey var ve ben nerde yanlış yapıyorum aceba bilmiyorum.

Bence burada yanlış bir şey yok, belkide sadece farklı dilleri konuşuyorsunuzdur.
Bu konuda Cocuklar için 5 sevgi dili, Yetişkinler için 5 sevgi dili ve gençler için 5 sevgi dili olmak üzere aynı yazarın değişik kitapları var. Kesinlikle tüm konuçma ve görüimelerinizde faydalı olacağına inanıyorum. hele üzerinde biraz da çalışma yaparsanız sonuçlar mükemmel bile olabilir. Ve bence siz doğru yapıyorsunuz. Yanlış birşey yok.
(Ben de tek bir cümleden, bilmiş bilmiş yazıyorum, ama bu kitabı okursan, en kötü ihtimalle biraz daha bilgileneceksiniz.)

işte kitabın kısa tanıtımı: http://www.cocuksevgisi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=224

Kolay gelsin
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2008, 02:19:50 ös Gönderen: ETVO »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #296 : Şubat 08, 2008, 03:49:06 ös »
Son mesajlarda okudum mesajinizi Nilüfer hanim, sadece bu birkac örneginizden yola cikarak yorum yapacagim yanlis olabilir ama bir sorum var . Acaba Nil´in davranislarini, sözlerini cok fazla överek ödüllendirmis olabilir misiniz .

Cocugu övmek kendine güvenini saglar ancak her yaptigini alkislamak, ödüllendirmek, övmek de bu sekilde sonuclar dogurabiliyor.

Cocuk sürekli alkisa alisiyor ve her yaptiginin büyükler tarafindan alkislanmasini istiyor. Sadece övülmek ödüllendirilmek icin birseyler basarmaya basliyor.
Aklima baska gelen bir ihtimal de kizinizin yenilmenin de normal oldugunu , bir gün yenildiginde baska bir gün kazanabilecegini henüz kabullenmemesi olabilir. Tek cocuklarda biraz gec olusabiliyor yenilgiyi kabullenme. Evde sürekli oyunun galibi oluyor, evde yaptiklarini karsilastiracagi baska bir cocuk olmayinca her yaptigi dogal olarak olaganüstü güzel geliyor ve bu gibi durumlarda zorlanabiliyor cocuk.
Bu birkac cümlenizden aklima gelen ilk ihtimaller tabi bunlar...

Çevrimdışı pnr1976

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #297 : Şubat 11, 2008, 12:01:27 öö »
ben,m bücürüğümüde anlatayım
paylaşımlarımız arttı önceden paylaşmakta çok zorlanıyorduk şimdi kardeşten sonra iyice arttı ev işlerinde en büyük yardımcım bazı görevleri kendi başına yapıyor mesela bulaşık makinasını boşaltmak odasını düzenli tutmak odasının uzanabildiği yerlerin tozunu almak vs. akşamları aşkefzamız uyuduğunda kitap okuma saatlerimize bayılıyor zamanı gelince mutlaka hatırlatıyor bu aralar en çok kullandığı kelime aklıma bir fikir geldi .... kumbara olayınıda kavradık  oyuncaklarını toplamakta her zaman yardım istiyor onu tek başına yapmak istemiyor birde üstünü giyme konusunda beni mutlaka işin içine katıyor  halbuki kendi başına giyinebiliyor önceleri kim dışarı çıksa onunla gitmek isterken şimdi gelirmisin diye sorduğumuzda ben gelmek istemiyorum diyebiliyor artık kuaföre tek başıma gidebiliyorum

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
« Yanıtla #298 : Şubat 12, 2008, 07:50:36 ös »
Son mesajlarda okudum mesajinizi Nilüfer hanim, sadece bu birkac örneginizden yola cikarak yorum yapacagim yanlis olabilir ama bir sorum var . Acaba Nil´in davranislarini, sözlerini cok fazla överek ödüllendirmis olabilir misiniz .

Cocugu övmek kendine güvenini saglar ancak her yaptigini alkislamak, ödüllendirmek, övmek de bu sekilde sonuclar dogurabiliyor.

Cocuk sürekli alkisa alisiyor ve her yaptiginin büyükler tarafindan alkislanmasini istiyor. Sadece övülmek ödüllendirilmek icin birseyler basarmaya basliyor.
Aklima baska gelen bir ihtimal de kizinizin yenilmenin de normal oldugunu , bir gün yenildiginde baska bir gün kazanabilecegini henüz kabullenmemesi olabilir. Tek cocuklarda biraz gec olusabiliyor yenilgiyi kabullenme. Evde sürekli oyunun galibi oluyor, evde yaptiklarini karsilastiracagi baska bir cocuk olmayinca her yaptigi dogal olarak olaganüstü güzel geliyor ve bu gibi durumlarda zorlanabiliyor cocuk.
Bu birkac cümlenizden aklima gelen ilk ihtimaller tabi bunlar...

Nil Hanım aslında yaptığı iyi şeyleri aferin, harika, güzel diye överim ama siz buraya yazdıktan sonra 2 gün dikkat ettim sadece kızıma karşı değil herkese karşı özellikle çocuklara karşı bu kelimeleri çok fazla kullandığımı gördüm. Bu benden kaynaklanan birşeymiş bunu anladım. Resim yapıyor mesela, karman çorman birşey, neler var bu resimde diye anlatmasını istediğimde bana o kadar ayrıntılı şeyler anlatıyor ki dayanamayıp ve de şaşırıp çok güzel olmuş yada harika deyiveriyorum. Gün içinde sürekli sarılıp öpüşmeler, aşkımsın, canımsın...gibi. Söylemesem bile kendi söyletiyor "bana güzel kızım de, akıllı kızım de, ben çok akıllıyım değil mi?" Biraz abartmışız hakikaten.

Kısıtlı zamanınızda bize yazmak için vakit ayırdığınız için çok teşekkürler. Görüşmek dileğiyle.

Abdullah Abiciğim sana çok teşekkür ederim yorumun için, sağolasın.