Gönderen Konu: 2001 doğumlu çocuklarımız  (Okunma sayısı 1523 defa)

Çevrimdışı pakdeniz

• Yeni Üye
  • *
    • pelin'in bohçası
2001 doğumlu çocuklarımız
« : Eylül 02, 2006, 12:24:30 ös »
2001 şubat doğumlu  oğuz başar isminde oğlum la, aynı yaşta diğer çocukların davranışlarını burada paylaşmak isterim....

Oğuz un sokaktaki davranışları ile evdeki davranışları çok farklı. Evde kendine özgüveni olan özgür bir çocuk sergilerken, dışarıda mızmız arkadaşlarından ilgi duyulmayıp oynamak istenmeyen bir çocuk oluyor...kendi topu ile bile oğuz u oynatmıyorlar...oda bana şikayete kadar gelebiliyor işini kendi halletmiyor.

Birde en büyük sıkıntım benim döne döne defalarca sebebini sonucunu anlattığım yanlış hareketleri, sanki hiiiiç konuşmamışım gibi hala yapması beni çok üzüyor. Sanki beni duymuyor...bir ara duyma testi bile yaptırdım hehe tabiki gayet iyi...kardeşi de 21 aylık kız...onu çok seviyor ama bir o kadar da onu kızdırıp kıskandırmaktan zevk alıyor...
Irmağın canı yandığında sinsice gülüyor...tabiki kıskançlık var ama biz aile oalrak normal davrandığımızı düşünüyorum. yani ırmağa ekstra birşeyler yapılmıyor...

Başka bir sorunda, malesef eşyalarının değerini bilmiyor. çok isteyerek aldığımız bir eşyayı gün bitmeden eski muamelesi yapıp önem vermiyor. Ya parçası kayboluyor yada sokakta başka parçasını bırakabiliyor. bazen ne yapacağımı gerçekten şaşırıyorum...

Bizimle sizde kendi çocuklarınızın davranışlarını ve sizin onlara olan cevabınızı burada paylaşırsanız sevinirim...

Sevgilerimle,

Pelin
Oğuz, Irmak ve Anneleri Pelin

Çevrimdışı berkemcim

• Yeni Üye
  • *
Ynt: 2001 doğumlu çocuklarımız
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2006, 10:56:13 öö »
merhaba pakdeniz ben sema ve oğluşum 2001doğumlu berke.
Berke bu sene anasınıfına gidicek ve paylaşımı dahada öğrenecek.Bu dönemlerde çocuklar büyüdüklerine güvenip bizleri duymuyormuş gibi yapıyorlar.Birde oyuncak ve dağıttığı eşyaları toplatmak konusunda bizde zaman zaman problem yaşıyoruz ama inanın tatlı dille onlara yaptıramayacağımız şey yok bu bir gerçek.

Çevrimdışı yaspek

• Deneyimli Üye
Ynt: 2001 doğumlu çocuklarımız
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2006, 08:32:39 ös »
merhabalar
bizde bes yasındaki oglumla ugraşıyoruz.sokak tammamen kabus uyum sorunudan cok sınırları yok konuşmama ragmen yarım saat bir saat oluyor defalarca aglayarak giriyor havalar sogusa diye dua ediyorum.konuşmak sizce cözüm mü cezalandırmak ve verdiği sözlerin farkına varmasını derslerlemi anlatmalıyım. :-\
birde ailemize yeni bir üye katıldı bir aylık kızımız.oglum bu sorununuda aşamadı eve girmek istememsini buna baglıyorum ama kıskançlığını kacarak örtüyor cıldırıcağım yardım eden varsa sevinirim.tecrübeler inanın bence herseyden önemli herkese sevgiler ve sabır zor bir dönem geciriyoruz.büyümeleri ve karakterlerini bu yaslarda oluşturuyorlar yanlış birsey de yapmak istemiyoruz.