2001 şubat doğumlu oğuz başar isminde oğlum la, aynı yaşta diğer çocukların davranışlarını burada paylaşmak isterim....
Oğuz un sokaktaki davranışları ile evdeki davranışları çok farklı. Evde kendine özgüveni olan özgür bir çocuk sergilerken, dışarıda mızmız arkadaşlarından ilgi duyulmayıp oynamak istenmeyen bir çocuk oluyor...kendi topu ile bile oğuz u oynatmıyorlar...oda bana şikayete kadar gelebiliyor işini kendi halletmiyor.
Birde en büyük sıkıntım benim döne döne defalarca sebebini sonucunu anlattığım yanlış hareketleri, sanki hiiiiç konuşmamışım gibi hala yapması beni çok üzüyor. Sanki beni duymuyor...bir ara duyma testi bile yaptırdım hehe tabiki gayet iyi...kardeşi de 21 aylık kız...onu çok seviyor ama bir o kadar da onu kızdırıp kıskandırmaktan zevk alıyor...
Irmağın canı yandığında sinsice gülüyor...tabiki kıskançlık var ama biz aile oalrak normal davrandığımızı düşünüyorum. yani ırmağa ekstra birşeyler yapılmıyor...
Başka bir sorunda, malesef eşyalarının değerini bilmiyor. çok isteyerek aldığımız bir eşyayı gün bitmeden eski muamelesi yapıp önem vermiyor. Ya parçası kayboluyor yada sokakta başka parçasını bırakabiliyor. bazen ne yapacağımı gerçekten şaşırıyorum...
Bizimle sizde kendi çocuklarınızın davranışlarını ve sizin onlara olan cevabınızı burada paylaşırsanız sevinirim...
Sevgilerimle,
Pelin