Gönderen Konu: Cocuk Kitaplari  (Okunma sayısı 18160 defa)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Cocuk Kitaplari
« Yanıtla #210 : Ağustos 24, 2009, 07:41:04 ös »
Manolya her yas grubu cocugu icin taninmis kitaplarin türkceleri isime yarar, sen buldukca gördükce haber ver bana lütfen.Burada yayinlanananlari buluyorum hemen ama Türkiye de olanlardan herzaman habeirm olmuyor.
Kitap cocugun zeka gelisimi icin cok önemli Manolya bu acidan bakarsak cocugun tüm gelisim alanlarini etkiliyor cocuga bol kitap okunmasi.Sadece dil gelisimi icin degil tabiki cok haklisin.
Okula baslama ile ilgili yazini da merakla bekliyorum. Cocuklar krese basladiginda yazilarima kaldigim yerden devam edecegim. Aslidna nezamandir "cocuk ve oyun" konulu bir yazi yazmak istiyorum ama zaman bulamiyorum. Hatta forumda da cocuk ve oyun baslikli bir bölüm acip evde cocuklarla oynadiklarimi aktarmak istiyorum.Hatta aylardir cocuklari da oyun sirasinda fotograf cekiyorum ki neler oynadiklari neler oynadigimiz aklimda kalsin diye.Her aksam tüh bu aksam da yapamadim diyorum.Böyle foruma bir kez yazinca kendimi mecbur hissedip bir sekidle baslarim belki :)
Liliperinin Türkcesini görümüstüm. Logo yarismasindan sonra Leyan´a göndermistim.Alisveris yaptigimiz kitapcida bir daha göremedim amazondan da daha bakmadim.eminim artik Tuana da cok hoslanir.

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #211 : Kasım 07, 2009, 06:40:26 ös »
yeni kitabımız "PIrtık Tekir" iş bankası yayınlarıdan çıktı...severek okuyoruz....uzun bir kitap ama...uyku öncesine çok uygun değil gibi.....
bir sokak çalgıcısının yanında yaşayan pırtık, adamcağızın hastaneye düşmesiyle sahipsiz kalır. yeni sahipleri onu evlerine alırlar ve birde güzel eşi olur, çocukları filanda..ama aklı hala eski sahibi çalgıcıdadır tekirin ve onu bulmaya yollara düşer....
resimleri güzel, öykü de ilginç, yeni kelimler kavramlar var....tavsiye olunur.....

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #212 : Kasım 29, 2009, 12:47:50 öö »
merhaba,

felix i ben de edineyim. tekir de güzele benziyor.. teşekkürler tavsiyeler için :)

ben de köstebek kuki'yi önereyim. çok eğlenceli bir kitap. yazarı ve çizeri olan betül sayın'ın daha evvel de iki kitabını almış çok sevmiştik (ayı bozo -daha çok 2/4 yaşa hitap ediyorlardı).. köstebek kuki kendi eğlenmek uğruna arkadaşlarını alaya alan, onların canını acıtan bir kuki ama sonra hatasını anlayıp arkadaşlarının herbirinden özür diliyor.... çok düzgün bir dili var ve öykü uzun olmasına rağmen dikkatle dinlettiriyor kendini.

biz gerçekten çok sevdik.

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #213 : Aralık 05, 2009, 10:39:00 ös »
Biz bugün yeni bir kitap aldik: SIR versem saklar mIsIn?
Yazan: Jennifer Moore-Mallinos Redhouse Kidz Cocuk Kitaplari

Arka kapakta yazisini aktariyorum

Seni ve baska insanlari mutlu ediyorsa sir saklamak cok eglenceli olabilir. O zaman sir güzel bir seydir.
Ama canini acitan, üzülmene veya korkmana neden olan sirrin varsa, kendini iyi hissetmek icin güvendigin bir kisiyle konusmalisin.

Bu kitap, Davranis Bilimleri Enstitütsü'nün Cocuk ve Genc Danismanlik Merkezi psikologlari tarafindan cocuk ruh sagligi ve gelisimi acisindan incelenmis.

5+ yas grubu icin öneriliyor.

Ben sahsen cok begendim kitabi, hem egitici hem ilüstrasyonlai cocuklar icin cok özenle hazirlanmis.

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #214 : Aralık 07, 2009, 09:02:16 ös »
 bu kitap çok iyiymiş bu konu için, sır saklamak güzeldir ancak bir sır sizi rahatsız ediyorsa onu güvendiğiniz biriyle paylaşın.. benim en çok tıkanxdığım noktalardan biri bu.. hemen almalıyım, hemen! çok sağol.  :)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #215 : Aralık 08, 2009, 11:20:39 öö »
evet hepimizi endiselendiren bir konu sanirim. alman yazar jana frey'in kitaplarinda daha hikaye seklinde yaklasmis bu konuya. Cocuklari bir yabanci kisi arabalarina almak istiyor, anneni taniyorum o buna karsi gelmez diyip duruyor ama cocuklar binmiyor. Eve gelince sir konusunda sohbet ediliyor. Sonucta söyle özetleyim. Cocuklar ve anneler kendi aralarinda bir sir kelimesi buluyorlar ve ancak anne gelip alamayinca ve yakin cevreden biri onlari gelip aliyorsa o sir kelimeyi söylüyor. Bence buda güzel bir yaklasim.

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #216 : Aralık 10, 2009, 02:43:14 öö »
merhaba arkadaslar,
oglum 39 aylık,ona buradan e baska sitelerden tavsiye edilen kitapları zaman zaman aliyorum,hatta kitapcilarda bulamayip internetten siparis ediyorum..mucit dedemin muthis icatlari , tostoraman , tostoramanin yavrusu , felix dunya cocuklariyla birlikte , bahrengi tum oykuler v.s hepsi cok guzel kitaplar ama oglumun yasina uygun gelmedi sanki..5 yas ustu gibi genelde,yanlis miyim? kaldirip daha sonra cikarmayi dusunuyorum..
sevgiler..
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)

Çevrimdışı yaya

• Genç Üye
  • **
  • cee
« Yanıtla #217 : Aralık 10, 2009, 12:16:18 ös »
Merhaba;
Hatice hanım tostoroman, dedemin icatları türü kitaplar yaşına uygun bence, ama çocuk ilgilenmiyorsa sonra çıkarabilirsiniz. Ya da sıkıldığını hissediyorsanız kısa kesin.  Mesela Koral'a okuduğum kitapları bazen Ayda'da okutmak istiyor ama ben bir cümle okumadan sayfaları çeviriyor, ben de her sayfaya bir cümle gelecek şekilde anlatıyorum sıkılmasın diye.   Ama felix dünya çocukları ile birlikte için oğlunuz küçük olabilir (bu kitap 4-5 yaştan sonrasına daha uygun gibi).  Biraz da çocuğa bağlı.  Çocuk ne kadarından hoşlanıyorsa o kadar vermek lazım.  Koral'a uzun kitapları sonsuza kadar okusam dinler ama eline kalem verip boyama yap, bişeyler çiz desem 2 yaş çocuğu kadar anca beceriyor.  Yani her çocuğun ilgisi, yeteneği farklı.  Onu da gözönüne almak gerek.
Ayla

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #218 : Aralık 22, 2009, 08:14:06 öö »

Biz kardeş konulu kitaplara devam ediyoruz.

Mandolin yayınlarından Melisin kardeşi oluyor, Melis okul öğretmeni, Melisin doğumgününü okuyoruz bu aralar. Bana göre pek başarılı bir çeviri değil. Enteresan ünlemler ve argolar kullanılmış. Ama resimler güzel, o sayfada anlatılanları aynı safada görebiliyorsun(bu Nevra için çok önemli).
Melisin Bora diye bir kardeşi oluyor ve hayatı değişiyor. Kardeşi doğmadan herkes Melisin gözünü korkutuyor ancak kardeşi doğunca, tüm zorluklarına rağmen Melis onu çok seviyor.
Tüm zorluklarına rağmen kısmını seviyorum, kitabı gerçekçi kılan da bu, belki de Nevra da bu tarafını seviyordur.

İş Bankası yayınlarından Bir Doğumgünü Partisi, Benim annem Bir Melek, Papatya ve Geyik Kardeşleri de severek, bıkmadan okuyoruz.

Tübitak yayınlarından Çitlikte ve Kelebek de elimizden düşmeyenler arasında.

Bunların yanında daha kısa uyku öncesi kitaplarımız var. Morpa yayınlarından Büyük ve Küçük Kurbağa Piknikte, Küçük Kurbağa Hayvanlarla Tanışıyor,

İki Sürpriz Birden. Bu üç kitabın yazarı da Ayşe Turla. Özellikle İki Süpriz birden çok başarılı bir bulduğum bir kitap. Nevra elişi yapmayı çok sever. boncuklara ip geçirip kolye yapmak gibi, bu kitabın kahramanı Ayşe de annesine kendi boyadığı boncuklardan doğumgünü hediyesi bir kolye yapıyor. Dediğim gibi kısa ama mesaj ve resimle çok güzel. Tam bizim yaştaki çocukların anlayabileceği kelimeler seçilmiş.

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #219 : Aralık 22, 2009, 12:21:31 ös »
Tostoraman ve Mucit dedemin Müthis icatları  ilk basta cok uzun geldi bana ve biraz karisik gibi ama Can genelde kitap okumayi seviyor ve bu kitaplarla da ilgilendi,yalniz tostoramani gece okumamaya calisiyorum,ben cok sevimli bulmadim  acikcasi,hikayesi cok hos aslinda da tostoramanin tipi korkunc,belki de bana oyle geliyor..ama gercekten degisik ve guzel kitaplar..felix dunya cocuklariyla birlikte 5-6 yas icin daha uygun gibi,onu kaldirdim simdilik..

Kardeslikle ilgili is bankasi yayinlarinda ''Kizkardesim Doris'' cok guzel ve eglenceli bir kitap,bizde kardes yok ama Can cok begeniyor..tavsiye ederim..bir de uc uc boegi bon bon var yine kardeslikle ilgili..

bizde oldukca fazla kitap var,oglum da ilgili,umarim hep boyle devam eder..harfleri biliyor,okuma-yazmaya da cok merakli,biraz uzerine dussem okumayi ogrenecek gibi ama korkuyorum sonra SIKILIR diye..

sevgiler..
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #220 : Mart 08, 2010, 11:08:12 öö »
Nil her yasta cocuklarla ilgili kitapları yazmamı istemistin. Erich Kästner'in Das fliegende Klassenzimmer'i buldum. Türkce cevrilmis hali Ucan sınıf. 

Diğer ilkokula baslamıs veya daha büyük cocuklara tavsiye ederim. Cok ama cok eğlenceli bir kitap. Koray aksam devam ediceğezmi diye heyecanlanıyor. 2 sayfa o okuyor 2 sayfa ben okuyup değisiyoruz.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #221 : Mart 11, 2010, 10:46:29 ös »
Tesekkür ederim Manolya. Not edecegim.
Sevgiler

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #222 : Mart 25, 2010, 11:27:07 öö »
Koray Aytül Akal kitaplarını cok sevdi. Kendiside cok rahat okuyor ve hikayeler ilk sayfadan insanı kendine cekiyor ve bağlıyor. Yalnız bu kitapları yalnız ilk okul cağındakki cocuklar icin düsünülmememeli diye düsünüyorum aynı zamanda 4-5 yas sonrası cocuklara hikaye seklinde rahat okunabilinir. Uyku öncesi keyfli dakkikalar olabilir. Eğitici ve güzel bir dil ile yazılmıs. Koray ve ben o kadar cok hoslandıkki Koray aksamları ikiser ikiser okumaya basladı. Sahsen ilk beğendiğim cocuk türk edebiyatcısı diye bilirim.

http://www.aytulakal.com/
« Son Düzenleme: Mart 25, 2010, 07:30:32 ös Gönderen: manolya »

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #223 : Nisan 01, 2010, 01:38:38 ös »
ÇOCUKLAR İÇİN REHBER KİTAPLAR

“NE YAPMALI”

Öfkenin yangına benzediğini biliyor muydun? Bir kıvılcımla başlayıp enerji ve azimle yanıp tutuşmamızı sağlar. Ancak kontrolden çıkıp birçok soruna yol açabilir de. Eğer çabuk kafası kızan bir çocuksan, bu kitap tam sana göre. 

Kafan Kızınca Ne Yapmalı, çocuklara ve ebeveynlerine öfkeyle ilgili sorunları tedavi etmek için sıklıkla kullanılan bilişsel-davranışsal ilkelerle rehberlik eder. İlgi çekici benzetmeler, canlı çizimler ve adım adım sunulan açıklamalar, çocuklara kızgın düşüncelerin üstesinden gelmek ve kızgın davranışları kontrol etmek için bir dizi “öfke söndürme” yöntemi öğreterek daha sakin ve mutlu çocuklar olmaya giden yolu gösterir. Bu interaktif rehber kitap, çocukların değişmeye çaba göstermeleri için eğitim, motivasyon ve güç veren mükemmel bir kaynak.

Kafan Kızınca, Ne Yapmalı?

Çocuklar için Öfkenin Üstesinden Gelme Rehberi

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #224 : Nisan 01, 2010, 09:38:01 ös »
Kütüphanede bir aslan var ve kimse ne yapılması gerektiğini bilmiyor. Bağırmakla ilgili kurallar var. Koşmakla ilgili kurallar var. Ama aslanlarla ilgili hiç kural yok! Yalnızlık, kabullenmek ve arkadaşlıkla ilgili yumuşacık bir hikaye İlkokul sınıflarında yüksek sesle okunacak bir kitap. INIS Çocuk Kitapları Dergisi İrlanda Bu kitapta, varsayımlarda bulunmak, kurallara uymak ve dostlarımıza sahip çıkmakla ilgili önemli dersler var.