Biz kardeş konulu kitaplara devam ediyoruz.
Mandolin yayınlarından Melisin kardeşi oluyor, Melis okul öğretmeni, Melisin doğumgününü okuyoruz bu aralar. Bana göre pek başarılı bir çeviri değil. Enteresan ünlemler ve argolar kullanılmış. Ama resimler güzel, o sayfada anlatılanları aynı safada görebiliyorsun(bu Nevra için çok önemli).
Melisin Bora diye bir kardeşi oluyor ve hayatı değişiyor. Kardeşi doğmadan herkes Melisin gözünü korkutuyor ancak kardeşi doğunca, tüm zorluklarına rağmen Melis onu çok seviyor.
Tüm zorluklarına rağmen kısmını seviyorum, kitabı gerçekçi kılan da bu, belki de Nevra da bu tarafını seviyordur.
İş Bankası yayınlarından Bir Doğumgünü Partisi, Benim annem Bir Melek, Papatya ve Geyik Kardeşleri de severek, bıkmadan okuyoruz.
Tübitak yayınlarından Çitlikte ve Kelebek de elimizden düşmeyenler arasında.
Bunların yanında daha kısa uyku öncesi kitaplarımız var. Morpa yayınlarından Büyük ve Küçük Kurbağa Piknikte, Küçük Kurbağa Hayvanlarla Tanışıyor,
İki Sürpriz Birden. Bu üç kitabın yazarı da Ayşe Turla. Özellikle İki Süpriz birden çok başarılı bir bulduğum bir kitap. Nevra elişi yapmayı çok sever. boncuklara ip geçirip kolye yapmak gibi, bu kitabın kahramanı Ayşe de annesine kendi boyadığı boncuklardan doğumgünü hediyesi bir kolye yapıyor. Dediğim gibi kısa ama mesaj ve resimle çok güzel. Tam bizim yaştaki çocukların anlayabileceği kelimeler seçilmiş.